WSPÓŁPRACA
Program szkoleniowy
Prowadzenie restauracji, wine-baru czy hotelu to prawdziwe rzemiosło.
A co za tym idzie to szuka łącząca w sobie podstawy ekonomii, wiedzy o produktach spożywczych oraz winach i alkoholach. To umiejętność połączenia tych wszystkich czynników w jedną całość ale również umiejętność sprzedaży czyli „spełnieniu” oczekiwań klientów.
Wino bardzo często stanowi niezbędny składnik pobytu w restauracji dla Państwa gości. Dokładamy wszelkich starań i zdradzamy techniki zwiększające jego udział w przychodach.
Aby zwiększyć skuteczność sprzedaży wina w Państwa restauracji, potrzeba odpowiednio wykwalifikowanej kadry! Ważne jest aby Państwa personel potrafił połączyć wrażenia smakowo aromatyczne na talerzu z tym co zamknięte w butelce wina. Szkolenia oparte są na trzech głównych blokach (wiedza merytoryczna, serwis, sprzedaż) To sposób na Państwa sukces ekonomiczny i podniesienie poziomu zadowolenia klientów.
Cel szkoleń:
- Profesjonalna obsługa gości w restauracji, rozmowa z gośćmi oraz serwis
- Techniki sprzedaży win, alkoholi i napoi w restauracji
- Wiedza teoretyczna oraz praktyczne techniki rekomendacji wina
- Profesjonalny serwis wina oraz dań
- Podniesienie poziomu satysfakcji gości z pobytu w restauracji
Efekt szkoleń:
- Efektywny program szkoleń, daje gwarancję osiągania wzrostu sprzedaży win oraz dań
- Podniesienie umiejętności i profesjonalizmu kadry kelnerskiej
- Wzrost satysfakcji gości restauracji
Prowadzący to głównie praktycy z dużym doświadczeniem trenerskim i szkoleniowym, posiadający doświadczenie w prowadzeniu Hoteli czy restauracji ale również odpowiednią wiedzę winiarską.
Program dla Hoteli
Dzięki wprowadzeniu do oferty Cafe Baqué przygotowaliśmy program wyposażenia Hoteli (pokoi) w ekspresy do kawy w systemie Nespresso®. Goście hotelowi mogą cieszyć się prawdziwym smakiem kawy w wielu odsłonach smakowych, dbając jednocześnie o środowisko dzięki nowym 100% KOMPOSTOWALNYM kapsułkom. Dołącz do naszego ruchu #ecofriendly z marką Cafes Baqué. Nowe kapsułki kompatybilne z ekspresami do kawy Nespresso® są w 100% kompostowalne i całkowicie rozkładają się w ciągu zaledwie 3 miesięcy. Innowacyjne rozwiązanie, które eliminuje wpływ plastiku i aluminium na naszą planetę. To z pewnością doskonały sposób na podniesienie standardu obsługi gości.